Procesul-este o descriere a etapelor pe care trebuie să le parcurgă elevul pentru realizarea sarcinii

Pentru toți elevii:

                Lucrați împreună pentru a rezolva următoarele probleme! Răspunsurile corecte vă vor oferi cantitatea exactă care trebuie folosită pentru prăjitură, pentru fiecare ingredient. Cu toate acestea, unele ingrediente depind de altele, deci asigurați-vă că le rezolvați în ordine! Fiecare problemă va conține noțiuni legate de raport, proporție sau procent. Notați rețeta completă, inclusiv calculele voastre, pe foaia de lucru și faceți propria cercetare.

                  Ajutați-vă unii pe alții, doar astfel puteți găsi rețeta corectă!

Făina: Făina ajunge la bucătar în pungi de 50 kg. Cu toate acestea, știind că se folosește doar 10% din fiecare pungă atunci când se realizează un lot de negrese, stabiliți câtă făina este necesară rețetei?

Praful de copt: Bucătarul își amintește că, pentru fiecare kg de făină folosit în rețetă, avem nevoie de o jumătate de linguriță de praf de copt. Cât praf de copt este necesar?

Cacao: Se știe că raportul dintre kg de făină și o cană de cacao este de 1:2. Folosindu-vă de cantitatea de făină găsită, aflați câte căni de cacao sunt necesare?

Fulgi de ciocolată: O punguță de fulgi de ciocolată este echivalentă cu patru cănițe de fulgi de ciocolată. Știind că pentru a aranja un lot de negrese, doi bucătari au nevoie de 60 min, aflați numărul de punguțe de fulgi de ciocolată necesare, dacă numărul de cănițe de fulgi de ciocolată este egal cu timpul de aranjare a unui lot de negrese de către 10 bucătari.

Zahăr alb și brun: Cantitatea de zahăr alb și zahăr brun este proporțională cu 4 și 7, iar diferența dintre cele două cantități este de 24 lingurițe. Aflați de ce cantități de zahăr are nevoie bucătarul nostru.

Vanilia: Când se comandă vanilia, aceasta vine în punguțe de 36 g. De fiecare dată când folosește vanilia pentru negrese, bucătarul observă că 30% din cantitatea folosită este egală cu o punguță. De câtă vanilie are nevoie bucătarul?
Ouă: Vă reamintesc că o duzină înseamnă 12. Pentru fiecare kg de făină avem nevoie de 1/6 din o duzină de ouă. Folosind cantitatea de făină necesară, aflați de câte ouă are nevoie bucătarul nostru?

Unt: Raportul dintre numărul de ouă și lingurile cu unt folosite este de 5:12. Mai știm că, un pachet de unt este echivalentul a 8 linguri de unt. Utilizând aceste informații, aflați de câte pachete de unt este nevoie în rețetă.

Sarea: După ce folosește 10% din cantitatea necesară de sare, apoi mai ia 15 % din ce a rămas, bucătarul observă că mai are în recipientul pentru sare 30,6 g. Aflați câte grame de sare pune bucătarul în prăjitură?

Timpul de coacere: Dacă raportul dintre triplul timpului de coacere din care scădem 1 minut și 6 este egal cu 50/3. Aflați timpul necesar coacerii negresei.

                                            SUCCES!!!




Creați un site gratuit! Acest site a fost realizat cu Webnode. Creați-vă propriul site gratuit chiar azi! Începeți